Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ülkenin enflasyonla mücadele ve vatandaşların alım gücünün artırılması amacıyla gıda marketlerine yönelik fiyat indirim kampanyalarına katılmayan marketlere bir uyarıda bulundu. Bolat, bu kampanyalara katılmayan kuruluşların tüketici tercihlerini kaybedebileceği konusunda dikkat çekti.

Ticaret Bakanı Bolat, Ankara Sanayi Odası'nın Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ekonomik durumu ele aldı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara ve yüksek enflasyona işaret eden Bolat, üretimi artırmanın ve ihracatı teşvik etmenin önemine vurgu yaptı.

Aynı toplantıda, ASO Başkanı Seyit Ardıç da sanayicilerin ve üreticilerin karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek, üretimde büyüme ve verimliliğin artırılması gerektiğini ifade etti. Dış ticaret açığının azaltılması gerektiğini belirten Ardıç, ülkede karbon fiyatlandırmasına uyumlu bir sistemin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat, ayrıca Covid-19 pandemisi, Rusya-Ukrayna savaşı, iklim değişikliği ve deprem gibi olumsuz gelişmelerin Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğini ancak ülkenin ekonomik olarak krizlere dayanıklı olduğunu söyledi.

Bakan Bolat, özellikle otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde yaşanan olumsuz fiyat artışlarının düzeltilmesi için yapılan düzenlemelerin etkili olduğunu belirtti. Aynı zamanda fiyat indirme kampanyalarına katılmayan firmalara çağrıda bulunarak, tüketici tercihlerinin önemine vurgu yaptı.