Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, ikinci el araçların fiyatlarının üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde pazarlanmasına yönelik kısıtlamalara uymayanlar hakkında yüksek cezalar veriliyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe yaşanan haksız fiyat ve stokçuluk faaliyetlerinin önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bu kapsamda, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belirlenen "6 ay 6 bin kilometre" düzenlemesine uymayanlar hakkında toplamda 51 milyon 920 bin 782 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, sıfır taşıta ulaşılmasını zorlaştırıcı faaliyetlerde bulunan 14 yetkili bayiye de 66 milyon 879 bin lira idari para cezası verildi ve bu bayilerden 9'unun yetki belgesi iptal edildi.

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özellikle ikinci el araç fiyatlarının yüksek olması ve pazarlama faaliyetlerinde yaşanan haksızlık, Ticaret Bakanlığı tarafından sıkı bir denetim altına alındı. Yapılan düzenlemelerle, ikinci el araç fiyatlarının üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde pazarlanmasına yönelik kısıtlamalara uyulması gerektiği belirtildi.