Bakan Alparslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'da gençlerle buluştu. Rami Kütüphanesi'nde gerçekleşen buluşmada enerji sektöründeki gelişmeler ve hedefler hakkında geniş çaplı açıklamalarda bulundu. Petrol ve doğalgaz keşiflerinden enerji bağımsızlığına, nükleer enerjiden yerel kaynak aramalarına kadar bir dizi konuda konuşan Bayraktar, Türkiye'nin enerji dışa bağımlılığını azaltmak için yerel kaynak arayışlarının önemini vurguladı.

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

Bayraktar'ın değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin enerji dışa bağımlılığını azaltmak için yerel kaynak aramalarının artırılması gerekiyor. Bu kapsamda, petrol, doğalgaz, kömür gibi enerji kaynaklarının yanı sıra madenlerin de aranıp bulunarak üretime kazandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu 2053 vizyonunda, Türkiye'nin enerji dışa bağımlılığını bitirme hedefinin önemine vurgu yaptı.

2024'te Gabar ve Hakkari'de umutlu oldukları arama sondajlarının yanı sıra Karadeniz'de de önemli arama çalışmalarının yapılacağını belirten Bayraktar, bu çabaların Türkiye'nin enerji bağımsızlığına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Sakarya Gaz Sahası'nda gerçekleşen büyük doğalgaz keşfinin ve Mersin Akkuyu'daki nükleer santral inşaatının devamının, Türkiye'nin enerji sektöründeki önemli adımları olduğunu hatırlattı.