Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yarışacak olan Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya fenomeni olarak tanınan Oğuzhan Uğur'un modaretörlüğünü yaptığı 'Mevzular Açık Mikrofon'a konuk oldu. Programın formatı gereği kendisine mhalif olan seyircilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, verdiği yanıtlar ile gündem yarattı.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Programda geceye damgasını vuran anlardan biri ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yöneltilen soru oldu.

 'SAKİNE CANSIZ' PAYLAŞIMI 
Program katılımcılardan biri Kaftancıoğlu'nun terör örgütü PKK'nın kurucularından olan Sakine Cansız'la ilgili geçmişte atmış olduğu tweeti sordu.

2013 yılında atılan "'İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeden' demiş Sakine Cansız ve insanlık yine kaybetti" tweetini hatırlatan katılımcı, Canan Kaftancıoğlu'na söz konusu paylaşıma yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Katılımcının sorusu ve eleştirisi üzerine söz alan Canan Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

"Ben bir kadınım, bir hekimim, bir insan hakları savunucusuyum. Sakine Cansız'ın kim olduğunu siz hatırlatmadan ben çok açıkça hatırlatayım. Sakine Cansız, PKK terör örgütünün kurucularından biridir. Nokta. Güçlü devlet ve devletin güvenlik güçleri yakalar, hukuk karşısında suçu neyse kaç yılsa cezası olarak hapishanede yatırır. Veya Sakine Cansız PKK terör örgütüyle dağlarda güvenlik güçlerimizle çatışırken öldürüldüğünde ise terör örgütünün üyesi yöneticisi öldürüldü olur.

Sakine Cansız denilen kişi Avrupa'nın orta yerinde, gayet de lüks bir apartmanda veya yerde yine o dönemki haberlere bakarsanız göreceksiniz, benim söylediğime benzer bir şekilde iktidar yöneticilerinin söylediği gibi Avrupa'nın ortasında infaz edilmiştir.
Birileri tarafından, kim olduklarını ben bilemem; Avrupa'nın ortasında infaz ediliyorsa eğer... her şeyin esası adalettir. Her ne olursa olsun, her kim olursa olsun, hiç kimsenin ama hiç kimsenin infaz edilmesi en azından benim için bir kadın olarak benim gibi düşünmese bile yanlıştır. Bu durum yapılan yanlışın yanlış olduğunu söylememe engel değildir."