Kütahya'da bulunan bir azot fabrikasında asit sızıntısı meydana geldi. Sızıntı sonrası AFAD ve itfaiye ekipleri fabrikadaki nitrik sızıntısına müdahale etti. Valilikten yapılan açıklamada "Şu anki rüzgar yönü değerlendirildiğinde şehir merkezinde herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır ancak fabrika yakınlarında bulunan vatandaşlarımızın dışarıda bulunmamaları önem arz etmektedir. Çevreye sızan (toprağa, suya karışan) sınırlı miktardaki nitrik asidin seyreltilmesine ve çevreye zararlarının azaltılmasına çalışılmakta, gerekli önlemler alınmaktadır." şeklinde uyarıda bulunuldu.

F0ckokgWIAEONlp

Kütahya Valisi Ali Çelik, "Azot Fabrikasında meydana gelen nitrik asit sızıntısı sonrasında, asidin büyük bir kısmı yedek tanka aktarılmıştır. Çevreye yayılan nitrik asit, dolomit madeni kullanılarak nötralize edilmiş/edilmektedir. Çevrede oluşmuş veya oluşabilecek olumsuzluklara karşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, DSİ ve Halk Sağlığı ekipleri, gerekli analizleri yapmaktadırlar. Sızıntı veya müdahale sürecinde herhangi bir fabrika personeli veya kamu görevlisi etkilenmemiştir." şekilde yaşanan olay ile ilgili açıklamada bulundu.

Kütahya Valiliğinden yapılan son açıklamada, ciddi bir sıkıntılı durumun oluşmadığını belirtilerek çalışmaların devam edildiği bildildirildi. Kütayha Valiliğinin son açıklaması şöyle:

F0dAkn-WYBMK7H2

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi