İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

Azerbaycan Milli Meclisi, Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası İlişkiler Çalışma Grubu'nun kurulması yönünde tarihi bir karar aldı. Bu karar, KKTC'nin diplomatik tanınma sürecinde bir adım olarak değerlendiriliyor ve Azerbaycan, Türkiye ve KKTC'de memnuniyetle karşılandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Türkiye, Azerbaycan ve KKTC'nin "üç devlet, tek millet" olduğunu belirtti.

Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, bu kararın KKTC'nin diplomatik tanınma sürecine bir adım olduğunu ve parlamenter diplomasi yoluyla başlatıldığını ifade etti. Feyziyev, bu adımın devletlerarası ilişkilere yansıyacağını ve uluslararası hukukla düzenlenen ilişkiler oluşturulacağını vurguladı.

Feyziyev, KKTC'nin dünya genelinde bağımsız bir devlet olarak tanınmasına yönelik konuları ele alacaklarını ve KKTC'nin Birleşmiş Milletler üyeliği konusunda çalışacaklarını belirtti. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da bu kararı "tarihi bir karar" olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumun KKTC'ye yönelik izolasyonları ortadan kaldıracağını ifade etti.

KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer ise Çalışma Grubu'nun Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişkilerin ileriye götürülmesi için büyük bir adım olduğunu söyledi. Turganer, kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve ileriki günlerde daha büyük adımların atılacağına inandıklarını belirtti.