ABD merkezli yatırım bankası Bank of America (BofA), altın ve gümüş gibi değerli metaller için dikkat çeken tahminlerini paylaştı. Banka, 2025 yılına kadar bu değerli metallerde bir yükseliş öngörüyor ve altın için kritik bir seviyeye işaret ediyor.

Bankanın analistleri, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesi durumunda yatırımcıların piyasaya geri döneceğini belirtiyor. Bu durumun, merkez bankalarından gelen güçlü talebin yeni fiyat tahminlerinde etkili olduğunu öne sürüyorlar.

BofA, önümüzdeki 12 ay içinde ons başına 3.000 dolarlık bir altın fiyatı ve ons başına 30 dolarlık bir gümüş fiyatı öngörüsünde bulunuyor. Bu tahminler, altın için mevcut seviyeden %28, gümüş içinse %8 daha yüksek bir seviyeye işaret ediyor.

Bankanın emtia stratejisti Michael Widmer, merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırdığı bir ortamda altının direncini koruduğunu belirtti. Widmer, "Merkez bankalarından ve Çin'in bireysel alıcılarından gelen talep güçlü. Batılı yatırımcılar faiz indirimleri konusunda adım atarsa, altın daha da yükselebilir" şeklinde açıklama yaptı.

Bankanın raporunda ayrıca, gümüşün de diğer değerli metallerdeki yükselişten ve güçlü endüstriyel talepten faydalanacağı ve 2025 yılında ons başına 30 dolar seviyesini görebileceği belirtildi.

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama

Ayrıca, raporda bakır ve alüminyum gibi diğer metaller için de tahminler paylaşıldı. BofA, bakırın ve alüminyumun 2026 yılına kadar sırasıyla ton başına 12.000 dolar ve 3.250 dolara yükselebileceğini değerlendiriyor.