Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı. Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapmış olduğu Türk Devletleri Teşkilatı zirvesi için daveti, Güney Kıbrıs'ta paniğe neden oldu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) kaynaklı girişimlerin artacağını ve uluslararası baskıların olabileceğini ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu davetin önemine vurgu yaptı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Türk birliğine verdiği önemi işaret etmesi, KKTC'nin uluslararası alanda daha fazla tanınması ve kabul görmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Davet, KKTC basınında büyük yankı uyandırdı ve üst düzey temaslar olarak değerlendirildi. Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Derneği Başkanı Orhan Hasanoğlu'nun açıklamaları, Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişkilerin daha da ilerleyeceğine işaret etti. Rum gazetesi Phileleftheros ise Aliyev'in davetini "alarm verici" olarak nitelendirerek GKRY'nin tepkisini yansıttı. Gazete, Azerbaycan'ın KKTC'yi siyasi açıdan yükseltme çabalarının geçmişte önlendiğini ve GKRY'nin elindeki en büyük kozunun Avrupa Birliği olduğunu iddia etti.

GKRY hükümeti sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Ersin Tatar'ın davete cevaben yapmış olduğu açıklamaları yorumlarken, hükümetin Kıbrıs sorununa aktif bir şekilde müdahale ettiğini belirtti ve AB'nin müzakerelerin yeniden başlaması ve Kıbrıs sorununun çözümü konusunda kilit bir rol oynayabileceğini ifade etti.