Brezilya'da Sport Recife ile Fortaleza arasında oynanan kupa maçının ardından Fortaleza takım otobüsüne Sport Recife taraftarları tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Taşların yanı sıra bombaların da kullanıldığı saldırıda 6 Fortaleza futbolcusu yaralandı. Yaralanan oyuncular arasında kaleci Joao Ricardo, sol bek Gonzalo Escobar, sağ bek Dudu, defans oyuncuları Titi ve Brítez ile orta saha oyuncusu Lucas Sasha yer aldı.

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Fortaleza başkanı Marcelo Paz, saldırı anına ilişkin bir video paylaşarak, oyuncuların hastanedeki görüntülerini de paylaştı. Paz, kulübün tüm yaralı oyuncular iyileşene ve saldırıdan sorumlu suçlular tespit edilip cezalandırılana kadar maçlara çıkmama kararı aldığını belirtti. Paz, saldırının bir cinayet girişimi olduğunu ifade ederek, "Joao Ricardo'nun kafasında altı dikiş var. Escobar'ın 13 dikişi var. Oyuncular iyileşene ve sorumlular cezalandırılana kadar Fortaleza'nın maça çıkmamasından yanayım." şeklinde konuştu.