Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay'ın seçilme hakkının ve kişi hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Bu karar sonucunda, dosya yeniden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ele alınacak.

Can Atalay, TİP'ten Hatay milletvekili seçildikten sonra hakkındaki yargılamanın durdurulması ve tahliye edilmesi talebiyle başvuruda bulunmuştu. Ancak Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bu talebi reddetmişti. Atalay'ın avukatları, milletvekili olarak seçilmesi nedeniyle yargılamanın durdurulması talebinin reddedilmesi ve yargılamanın devam etmesi, ayrıca tahliye talebinin reddedilmesi nedeniyle "seçilme hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğini öne sürerek Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmuşlardı.

Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor

AYM Genel Kurulu, 12 Ekim'de başvuruyu görüşlemiş, ancak bir üyenin dosyaya hazırlanamadığı gerekçesiyle kararı ertelemişti.

Bu son gelişmeyle birlikte, Can Atalay'ın hakkındaki yargılamanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden ele alınacak.