Uzun vadede, Schengen vizesi almak isteyenlerin karşılaştığı randevu alamama sorunu ve karaborsa iddiaları gibi problemlere çözüm getirmesi beklenen bu iki aşamalı sistem, başvuruculara büyük kolaylık sağlayacak. 

İki Aşamalı Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?

Yeni düzenlemeyle birlikte, vize başvurusunda bulunacak kişilerin ilk adımı, Türkiye'deki Alman dış temsilciliklerinin internet siteleri üzerinden bir kayıt oluşturmak olacak. Bu kayıt işlemi sonrasında, başvuru tarihlerine göre sıralı bir şekilde randevular verilecek. Almanya Büyükelçiliği, bu yeni sistem sayesinde uzun bekleme süreçlerinin ortadan kalkacağını belirtti.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

NTV'nin haberine göre, randevu alındıktan sonraki işlemler ise mevcut sistemde olduğu gibi, Almanya'nın resmi hizmet sağlayıcısı iDATA üzerinden yürütülecek. Randevu bekleme listesine kayıt işlemi ücretsiz olacak ve iDATA'dan gelen randevu tarihi e-postası onaylandıktan sonra 48 saat içinde hizmet ücreti tahsil edilecek.

iDATA'dan Yapılan Açıklama

iDATA, internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, 18 Mart 2024 itibarıyla randevuların yalnızca Almanya'nın Türkiye'deki yurt dışı temsilciliklerinin internet sitesinde bulunan kayıt sisteminden alınabileceğini bildirdi.