Online bankacılık işlemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, ATM'lerden para çekme limitlerinde önemli değişiklikler geliyor. Bankalar, hesap sahiplerinin artan taleplerini karşılamak ve şube yüklerini azaltmak için bu yeni düzenlemeyi duyurdu.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Artık belirlenen limitin altındaki miktarların şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyecek; bu işlemler sadece ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Bu karar, bazı kesimlerde tepkilere neden olurken, tüketici mahkemelerinin de bu duruma itiraz edeceği belirtiliyor.

ATM'lerde Para Çekme ve Yatırmaya Sınırlama

Bankalar, daha önce 10 bin TL olarak belirlenen banka veznesinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye çıkardı. Özellikle okuma yazması olmayanlar, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emekliler bu karara tepki gösterdi.

Limit Artırımına Gidilecek mi?

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtti. Bankaların, ATM limitlerinde artışa gidecekleri ve şube yüklerini azaltmak için belirlenen tutarın altında kalan nakit para yatırma ve çekme işlemlerini sadece ATM'ler üzerinden yapacakları iddiası gündeme geldi.

Ziraat Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank'ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu, bu kararı şube veznelerinin para çekme işlemleriyle meşgul olması nedeniyle aldıklarını belirtti. Babuşçu, "Veznelerin diğer işlemleri yapamamaları nedeniyle bu uygulamaya geçtiklerini" ifade etti.