"Üçler Döner" işletmesinin sahibi olan ve "Hacı Dönerci" lakabıyla bilinen Hacı Mustafa Atmaca, 10 Kasım'da Atatürk'e hakaret içeren açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKMIŞTI
Erzurum'da faaliyet gösteren bir dönerci dükkanının sahibi olan Mustafa Atmaca, 'Hacı'nın yağ akımı' adı altında ‘Tiktok’ta açtığı 650 bin takipçisi bulunan sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartıştı.

Mustafa Atmaca, tartışma sırasında "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadesini kullandı.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama


Atmaca’ya sözleri nedeniyle takipçileri büyük tepki gösterdi.

GÖZALTINA ALINDI


Bunun üzerine Mustafa Atmaca, Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan Mustafa Atmaca, Emniyet'teki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne getirildi. Atmaca, adliyeye girişi sırasında herhangi bir açıklama yapmadı.

TUTUKLANDI


'Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanununa muhalefet'ten adliyeye sevk edilen Mustafa Atmaca, son olarak çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.