Kahramanmaraş üssü merkezli, toplam 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki büyük depremlerin ardından çok sayıda depremzede barınma problemi yaşıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada KYK yurtlarının tamamının depremzedelere tahsis edileceğini bildirdi. Üniversitelerin de yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıkladı. 
Bu açıklama sonrası KYK yurt idareleri tarafından hareketlenmeler başladı.
İstanbul Cevizlibağ'daki 3 bin 555 kapasiteli Atatürk Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerin odalarını boşaltmaları gerektiği yurt müdürlüğü tarafından SMS yoluyla öğrencilere bildirilmesi sağlandı.
Öğrencilere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:
“Değerli öğrencilerimiz ülkemizin bu zor günlerinde afetzede vatandaşlarımıza yurtlarımızı açıyoruz. Lütfen olabildiğince hızlı bir şekilde yurda gelerek veya bir yakınınız aracılığıyla eşyalarınızı alınız.Çeşitli nedenlerle yurda gelemeyecek durumda olan öğrencilerin eşyaları yurt idaresi tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilecektir.”  
Yurtta barınan öğrencilerden Günseli Oktay  "Şu an İstanbul'da bulunduğum için hızlıca gelebildim ama Denizli'de yaşıyorum normalde. Denizli'de olsaydım gelme şansım da olmayacaktı. Gelip gitme şansım çok olmazdı sonuçta ekonomi belli uçak bileti fiyatları belli. Hızlıca gelip eşyalarımı aldım. Eğitim askıya alınması kararını yanlış buluyorum" ifadelerinde bulundu.
Hatay'daki deprem bölgesinden geldiğini söyleyen bir öğrenci de "Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. Biz bu akşam Hatay'dan enkazımızdan çıkıp İstanbul'a iki kızımızı almaya geldik. Ev hasarlı nereye gideceğiz?" diye yetkililere sordu.

Aynı zamanda Yurt Müdürlüğü'nün öğrencilerle paylaştığı mesajda yurtlarda kalmaya devam edebilecek istisnai öğrenciler de belirtildi.
Yurtta kalmaya devam edebilecek istisnai öğrenciler
- İstanbul GSB yurtlarımızda kalmakta olup, ailesi deprem bölgesinde ikamet eden öğrenciler
- İstanbul GSB yurtlarımızda kalmakta olan yabancı uyruklu öğrenciler
- Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri ile diş hekimliği 4. ve 5. sınıf öğrencileri
- Belgelendirmek kaydıyla zorunlu staja ve uygulama derse devam eden öğrenciler
- Devlet koruması altındaki öğrenciler