Disney Plus'un Türkiye'de yerli içerikleri kaldırması ve Atatürk dizisinin yayınlanması kararı sonrasında çıkan iddialar ve tepkiler hakkında Disney+ Türkiye yetkilisi  açıklamalarda bulundu.

İlkokuldan liseye kadar! İstanbul'da iğrenç olay! Talihsiz çocuğa 15 kişi tecavüz etti İlkokuldan liseye kadar! İstanbul'da iğrenç olay! Talihsiz çocuğa 15 kişi tecavüz etti

Yetkili, sosyal medyada oluşan spekülatif bir algı yaratıldığını ve Atatürk'ü görmek istemeyen kesimler tarafından başlatılan bir kampanyanın olduğunu ifade etti. Ayrıca, çok sayıda kullanıcının da tepkiler üzerine hesaplarını dondurduğunu belirtti.

Disney Plus'un Atatürk dizisini yayınlama kararının ardından tepkilerin ve iddiaların incelendiğini ve global şirkette konuyla ilgili bir inceleme yapıldığını açıkladı. Atatürk içeriğinin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda kesin bir kararın henüz iletilmediğini, yurt dışındaki tepkilerin ve geri bildirimlerin değerlendirildiğini ifade etti.

Ayrıca, Ermeni lobisinin paylaşımları sonrasında Türkiye'deki kullanıcıların aboneliklerini iptal etmeye başladığını belirtti. Disney Plus Türkiye'nin kaldırma veya yayınlama kararını birkaç gün içinde duyuracağı ifade edildi.