Atanamayan Öğretmen Çay ocağı işletmecisi olarak hayata devam ederken çay oçağının ismi ise bir hayli dikkat çekici oldu.

Çay ocağı açarak ‘Atanamayanlar Çay Evi’ olarak isim veren genç öğretmen, ataması yapılmayan öğretmenlere ise bir mesaj yollarak kendilerinin çay oçağına gelerek ders çalışabileceği ve bir birleriyle istişare edebileceklerinin mesajını verdi.

81220221500292415008_1

“BİR YERDEN SONRA HAYATA ATILMAK LAZIM”

Kendisi gibi nişanlısı da atanamayan bir öğretmen olan Alper, “KPSS'ye girmeye devam edeceğim, inat yaptım artık ama sadece sınava yönelik bir süreç izlemem. Artık düzenli bir işle de ilgilenmem gerekiyor. Bir yerden sonra hayata atılmak lazım. Çevrende de işsiz statüsüne giriyorsun, o şekilde baskı altında oluyorsun. Bu da insanı bunaltıyor. Mecburen bir saatten sonra kendi işimi kurmak zorunda kaldım. Nişanlıyım şu an. Nişanlım da meslektaşım ama o da atanamadı, ücretli öğretmenlik yapıyor. Atanmış olsaydım daha önceden evlenmiş olurdum” dedi.

81220221500292415008_2

“HER İLDE ÜNİVERSİTE VAR, HERKES MEZUN OLUYOR”

Her öğretmenler gününde hüzünlendiğini söyleyen Alper, “Öğretmenlik çocukluk hayalimdi. Ben de isterdim şimdi okulumda, öğrencilerimle olmayı ama çay evindeyim. Öğretmenler Günü'nde ayrıca buruk hissediyorum. Nişanlımın ücretli öğretmenlik yaptığı okulda bir etkinliğe gitmiştim. Bir an önce kalkıp gitmek istedim. Kendimi o ortama ait hissedemedim. Ben de öğretmenim ama devlete göre değilim. Okul çıkışlarında öğrencileri gördükçe ‘ben de orada olmalıydım' diyorum kendi kendime. Herkes okumanın derdinde. Her ilde üniversite var, herkes bir taraftan mezun oluyor. Çok mezun var. Bizim mezun olduğumuz sene 1800 alım vardı. Mezun olduğum üniversitede 680 kişi mezun oldu. Bu yalnızca bir üniversite. Okul sayısı belli, öğrenci sayısı belli ama üniversitelerden mezun olanların sayısında yeterli sınırlama yok” diye konuştu.