Sabah saatlerinde Esentepe Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, Azerbaycanlı Öznur H. (22) ve sevgilisi Enes E. (26), bir kuyumcu dükkanına girerek soygun girişiminde bulundu. Enes E., tabanca ile dükkan çalışanını tehdit ederek kuyumcuyu soymaya çalıştı.

Ancak çevredeki esnaf durumu fark edip hemen müdahale etti. Silahlı soyguncuları etkisiz hale getiren esnaf, durumu polise bildirdi. Gelişen olay, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüphelilerin kuyumcuyu soymaya çalıştığı sırada çevredeki esnafların içeri girmesi ve uzun süren bir mücadele yaşandı.

Kuyumcu dükkanının sahibi Muzaffer Cömert, olayın ardından yaşadıklarını paylaşarak, "İş yerinde değildim, komşum aradı, 'iki maskeli soyguncu geldi, yakaladık' dedi. Geri döndüm yoldan, dükkana geldim. Emniyet gelmiş yakalamışlar. Benim büyük oğlana silah doğrultuyorlar Rıdvan'a. Amcası ve diğer komşular, Allah razı olsun dükkana geliyorlar. Etkisiz hale getirip polise veriyorlar. 'Evlenmek için bu girişimde bulunduk' demişler ama daha önce de suç kayıtları olduğu söylendi. Kız Azeri, çocuk Türk. Kız öyle atletik bir yapıya sahipmiş ki, altınları almak için camdan tezgahın üstüne atlıyor. Erkek olan ise oğlumu etkisiz hale getirecekti. Çok şükür ne canımıza ne de malımıza zarar gelmedi." şeklinde konuştu.

Olaya müdahale eden esnaflardan Mehmet Ali Avcı ise, "Bir bağırtı duyduk, kapıya baktığımızda esnafın dükkana koştuğunu gördüm ve ben de peşinden koştum. Kapıyı açtım iki maskeli kişi. Diğer esnaf şüphelinin üzerine çullanıp dışarı doğru attılar. İçeride kalan kadını da dışarı çıkardım. Dışarıda millete bağırdım, 'Polisi arayın hırsız var' diye." şeklinde yaşananları anlattı.

Emekliye zam ve kök maaş müjdesi! Maaşlar için zam oranı verildi Emekliye zam ve kök maaş müjdesi! Maaşlar için zam oranı verildi

Soyguncu çift, polise verdikleri ifadede evlenmek için para bulamadıklarını, bu nedenle kuyumcu soygunu girişiminde bulunduklarını iddia etti. Ancak suç kayıtları olduğu belirtilen çift, polis tarafından gözaltına alındı.