Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında bir dizi önemli açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, özellikle ev kadınlarına yönelik destekler ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi konularına vurgu yaptı.

Ev kadınlarına yönelik prim desteğiyle ilgili olarak, Işıkhan, 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmaların başladığını ve isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurulacağını ifade etti. Ayrıca, Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu konuda verilen sözlerin yerine getirileceğini söyledi.

Bakan Işıkhan, esnafa erken emeklilik konusunda da açıklamalarda bulundu. Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu adımın bütçe disiplini doğrultusunda atılacağını ifade etti.

Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna da değinen Bakan Işıkhan, EYT'den emekli olanların sayısının 2 milyon olduğunu belirtti. EYT kapsamında emekli olup çalışmak isteyenlere destek verildiğini ifade etti.

Ayrıca, asgari ücretteki 2 TL tartışmalarına da açıklık getiren Işıkhan, bu iddianın gerçek dışı olduğunu ve asgari ücretin belirlenmesinde teknik kriterlerin uygulandığını söyledi. Brüt asgari ücretin 2024 yılında aylık olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini ve net asgari ücretin kesintiler sonrasında 17 bin 2 lira 12 kuruş olduğunu açıkladı. Bakan, asgari ücretin vergi dilimine erken taşıdığı iddialarını da reddetti.