Uzun süredir halkın gündeminde olan asgari ücret zammı ve EYT hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi.

Öne sürülen iddialar asgari ücrete yüzde 80 zam geleceği ve ücretin 9.900 TL olacağı yönündeydi. Gelişmeler heyecanla, milyonlarda insan tarafından takip edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktığı TV canlı yayında, asgari ücret ve EYT ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

RAKAM KONUSUNDA ENDİŞE ETMEYİN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son asgari ücret rakamını aralıkta yapacağız. Arkadaşlarımızla bu konuda görüşmeler yapacağız. Yeni bir adımı yıl sonu itibarıyla atacağız. 2023'e güçlü bir şekilde gireceğiz. Rakam konusunda endişe etmeyin. Hiç şüpheniz olmasın" cümleleriyle halkın içine su serpti.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR BELİRLENMİŞTİ? 

Enflasyon rakamlarının yılın ilk 6 ayında yüzde 70’i aşmasıyla maaşlara birlikte, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yapılan 2 toplantının ardından 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren  asgari ücreti, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak belirlemişti. Yapılan zam sonrası maaşlarda yüzde 30'luk bir artış sağlanmıştı.

EYT'DE SON DURUM NEDİR?

EYT konusunun nasıl sonuçlanacağı da milyonlarda insanın gündeminde bulunmakta. 

EYT'de gelinen nokta ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Son aşamasına geldi çalışma. Bize sunulan çalışmada da değerlendirme yapacağız." ifadelerini kullandı.