Sabah gazetesi'nin paylaştığı habere göre asgari ücret zammında iki formülün masada olduğu iddia edildi. İşte detaylar...

8 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylamasının sonucunun açıklanmasının ardından gözler, yeni Kabine'nin kurulması ve beraberinde yapılacak düzenlemelere çevrildi. Özellikle asgari ücret, emekli ve memur zammı gibi konular, halkın ve çalışanların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alıyor.

Yeni Kabine'nin belli olmasının ardından, asgari ücret için ara zam çalışmaları başlatılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından daha önce açıklanan 500 dolar seviyesi, yeni asgari ücretin belirlenmesinde kritik bir eşik olarak gösteriliyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesinde 6 aylık enflasyon rakamları da önemli bir kıstas olarak dikkate alınacak ve net asgari ücrete yapılacak ara zam tutarı, refah payıyla belirlenecek.

Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

 Sabah'ın aktardığına göre, refah payı dikkate alındığında asgari ücret zammı için birinci seçenek olarak yüzde 30 zam formülü gündeme gelmiş durumda. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması durumunda, net ücret 11 bin 058 TL, brüt ücret ise 13 bin 010 TL olacak. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapılan zam da yaklaşık yüzde 30 civarında gerçekleşmişti.

Diğer bir senaryoya göre, asgari ücrete temmuzda yüzde 35 zam yapılması söz konusu olabilir. Bu durumda net ücret 11 bin 475 TL, brüt ücret ise 13 bin 500 TL olacak. Böyle bir durumda emekli ve memur maaşlarına ocak ayında verilen refah payına benzer bir uygulama yapılması bekleniyor.

Yeni Kabine'nin belirlenmesiyle birlikte, asgari ücret, emekli ve memur zammı gibi düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar hız kazanacak. Halk ve çalışanlar, bu düzenlemelerin gelecekteki maddi durumlarını ve yaşam standartlarını nasıl etkileyeceğini dikkatle takip etmeye devam edecek.