Antalya’nın Alanya ilçesinde işlenen cinayetin zanlısı M.U. (21), arkadaşını öldürdükten sonra sahte kimlikle yakalandı. Şüpheli, Alanya’daki evinde tartıştığı arkadaşı Abdulcebbar Y.’yi (28) öldürdükten sonra, evi kiraladığı emlakçıya mesaj atarak kendisini ihbar etti.

Zafer Meydanı’nda kimlik kontrolü yapan bekçiler, askeri personel kimliği gösteren kişinin durumundan şüphelenerek polis ekiplerine bildirdi. Yapılan incelemede M.U.’nun gösterdiği uzman çavuş kimliğinin sahte olduğu ortaya çıktı. Üzerinde yüklü miktarda para bulunan zanlı, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi ve daha sonra Antalya’ya sevk edildi.

Malul sayılmayan gaziler için başvurular 1 Eylül'de başlıyor
Malul sayılmayan gaziler için başvurular 1 Eylül'de başlıyor
İçeriği Görüntüle

Şüphelinin, öldürdüğü arkadaşına ait araçla Mersin’e hareket ettiği, burada pansiyonda konakladıktan sonra İstanbul’dan uçakla Trabzon’a, tur otobüsüyle de Artvin’in Hopa ilçesine geçtiği belirlendi. Gürcistan’a kaçmaya çalıştığı ancak çıkış yapamadığı öğrenilen zanlının, Hopa’da otelde kaldıktan sonra Trabzon ve Gümüşhane’ye geldiği tespit edildi.