Ukrayna Premier Lig'in 3. haftasında Arda Turan yönetimindeki Shakhtar Donetsk, Metalist Kharkiv'i 1-0 mağlup ederek ligde 3'te 3 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Ancak karşılaşma öncesinde Kiev'de yaşanan füze ve drone saldırıları, futbolcular ve teknik heyet için zorlu anlara neden oldu.
Shakhtar'dan 3'te 3
Shakhtar Donetsk, zorlu hava ve saha koşullarında oynanan karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Arda Turan'ın ekibi ligdeki üçüncü maçından da galibiyetle ayrılarak zirvedeki yerini korudu.
Karşılaşmanın ardından konuşan Turan, oyuncularının mücadele gücünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Oyuncularım ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. İyi oynamak, mücadele etmek ya da savunma yapmak gerekirse gereğini yerine getiriyorlar. Onlarla gurur duyuyorum."
Maç öncesi sığınağa indiler
Arda Turan, maç öncesinde Kiev'de yaşanan füze ve drone saldırıları sırasında oyuncularıyla birlikte sığınağa indiğini açıkladı.
İlk olarak odasında olduğunu belirten Turan, saldırıların ardından 10-12 oyuncusuyla birlikte sığınağa indiklerini söyledi. Teknik adam, futbolcularına kendilerini yorgun veya maça hazır hissetmemeleri halinde bunu anlayışla karşılayacağını da iletti.
Ancak futbolcuların tüm yaşananlara rağmen sahaya çıkmak istediklerini belirten Turan, oyuncularının gösterdiği karakterden gurur duyduğunu ifade etti.
“Bununla yaşamayı öğreniyoruz ama kabul etmeyeceğiz”
Ukrayna'daki savaşın oluşturduğu psikolojik baskıya da değinen Turan, yaşananların normalleşmemesi gerektiğini vurguladı.
Turan, “Ukrayna'da savaş var, burada çocuklar ve insanlar ölüyor. Dün gece füze atakları, bombalar, dronelar vardı. Ne için olduğunu bilmiyorum ama umarım dünyaya bir an önce barış gelir” ifadelerini kullandı.
Türk teknik adam, savaş ortamına alışmanın mümkün olmadığını belirterek yaşananları kabul etmeyeceklerini ve barışın bir an önce gelmesini umut ettiğini söyledi.




