Son dönemde araç sahiplerini zorlayan bir gelişme yaşanıyor: Araç kasko fiyatlarındaki yüksek zamlar. İğneden ipliğe peş peşe gelen zamlar, kasko fiyatlarına da ciddi bir darbe vuruyor. Poliçesi yenilenen ya da yeni araç satın alan vatandaşlar, karşılarına çıkan yeni fiyatlarla ne yapacaklarını şaşıracak durumda. Çünkü zam oranları yüzde 140'ı aşmış durumda.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Seçimlerin ardından artan zamlar, araç kasko poliçelerini de etkiledi. Kasko poliçelerindeki fiyat artışı, yüzde 140'ı geçerek araç sahiplerini oldukça zorluyor. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, bu durumu "Geçen yıla göre fiyatlar ortalama yüzde 140 oranında artış göstermiş durumda. Bazı modellerde yüzde 100, bazılarında yüzde 200 hatta yüzde 300'e yakın artış var" şeklinde açıkladı.

Sigorta şirketlerinin bazı otomobillere kasko yapmaktan kaçındığı haberleri de endişeleri artırıyor. Geçen sene aynı dönemde 15-20 bin liraya kasko yaptıranların şimdi 70 bin liraya kadar çıkan fiyatlarla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Araç fiyatlarındaki artışın yanı sıra, döviz kurlarındaki yükseliş, parça fiyatlarındaki artışlar ve işçilik maliyetleri, kasko fiyatlarını olumsuz etkileyen başlıca faktörler olarak gösteriliyor.

Kasko poliçesi içerisindeki mali mesuliyet teminatı da, karşı tarafla yaşanan hasar anlaşmazlıklarında araç sahiplerini ekstra mali yük altına sokuyor.

Bu gelişmelerle birlikte, araç sahipleri kasko poliçesi yenileme döneminde beklenmedik yüksek fiyatlarla karşılaşmaktan kaçınmak adına alternatif sigorta şirketleri arayışına girebilirler. Ancak, yüksek fiyatlarla karşılaşmamak için alınacak tedbirler ve daha uygun fiyatlı poliçe seçenekleri hakkında yetkin danışmanlık almak, araç sahiplerinin en doğru kararı vermesine yardımcı olabilir.