İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Trafik sigortası ve kasko primleri geçen yıllara göre yükselmesine rağmen aracını sigortalatan ve kaskolatan kişi sayısı da geçtiğimiz yıla göre yükseldi. Geçen sene sigortasız araç oranı yüzde 30 iken bu sene yüzde 20'lere düştü. Kasko yaptıranların oranı da yüzde 2 arttı. Trafik sigortası yaptıranların sayısındaki artışa tamir fiyatlarının artması, kaskoya ise fiyatların durulması neden olarak gösterildi.
3-4 ay öncesine kadar trafik sigortasındaki fiyat artışları nedeniyle trafikteki sigortasız araç sayısında artış olacağı düşünülüyordu. Ancak bunun tersi yaşandı. Trafikteki sigortalı araç sayısı arttı.

istanbulda-haftanin-ilk-gunu-trafik-yogunlugu-yasaniyor-ercf

SİGORTASIZ ARAÇ SAYISI AZALIYOR

Önceden trafikteki sigortasız araç oranı yüzde 30 civarında iken bugün bu oran yüzde 20 civarında. Bunun sebebi ise otomotiv sektöründe yaşanan tamir ve yedek parça fiyatlarındaki artış.
Kanal D'nin yaptığı habere göre trafikte sigortasızlığın en yüksek olduğu taşıt grubu motosikletler oluşturuyor. Motosikletlerin yaklaşık yüzde 60’ında sigorta bulunmuyor. Motosikletlerden sonra ise traktörler geliyor.
 

KASKO YAPTIRANLAR YÜZDE 2 ARTTI

Geçen seneye göre yüzde 240’lara varan fiyat artış gösteren kasko ücretleri ise araç piyasasındaki dengesizlik sebebiyle yükselişi durdurdu. Durum böyle olunca kasko yapanların oranı geçen yıla göre yüzde 2 artış göserdi.