2019'dan başlayarak 2040'a kadar olan süreçte, otobüslerin, kamyonların ve tırların karbondioksit emisyonlarının yüzde 90 oranında azaltılması hedefleniyor. Bu değişiklikler, otobüs ve kamyon endüstrisinde önemli etkilere sahip olacak.

Düşük karbondioksit emisyonuna sahip araçların geliştirilmesi gerekecek, bu da araç ve işletme maliyetlerinde artışa neden olabilir. Bu maliyet artışları, nihai tüketicilere taşıma ve seyahat hizmetlerinin fiyatlarına yansıtılabilir.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Avrupa'da zaten uygulanan Filo Ortalama Karbondioksit Değeri (Filo) sistemi, otomobiller için mevcut bir örnek. Bu sistem, araçların karbondioksit emisyonlarının belirli bir sınırlamayı aşmamasını gerektiriyor.

Ayrıca, otobüs, kamyon ve tır gibi ağır araçlar için ayarlanabilen bir ağırlık koreksiyon faktörü de bulunuyor. Üreticiler, belirlenen sınırları aşan her gram için 95 Euro ceza ödemekle yükümlü olacaklar. Örneğin, bir üretici 100 bin araç sattığında ve bu araçların ortalama olarak 5 gram karbondioksit fazlasıyla sınırları aşarsa, toplamda 47,5 milyon Euro ceza ödemek zorunda kalacak.