Bir ilde daha ekmeğe zam Bir ilde daha ekmeğe zam

Kahramanmaraş merkezli depremin ortaya çıkardığı tahribatı gidermek için gerekli olan finansmanı sağlayabilmek adına bir defaya mahsus getirilen ek MTV Genel Kurul'da kabul edildi. 

Düzelemenin Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar dahil ek MTV kapsamına girecek.

AA'nın haberine göre , düzenlemenin yayımlandığı tarihte kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV 2023 yılı için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ödeme yapacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

İki eşit taksit halinde ödemesi alınacak MTV'nin ilk taksiti, düzenlemenin yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenecek. Teklifin temmuz ayı içinde kanunlaşması halinde ise ek MTV'nin ilk taksiti ağustos ayı sonuna kadar ödenecek; ikinci taksitinin ise kasım sonuna kadar ödemesi alınacak.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aracın yaşı, motor büyüklüğü ve değeri MTV ödemesini belirliyor. Bu kapsamda 3 yaşına kadar olan araçlarda 1300 ve altı motor hacmi olanlar motorlu taşıtlar için  2.120 lira MTV ödemesi alınıyor. Ancak ek vergi nedeniyle söz konusu miktar ikiye katlanacak ve ödenecek tutar 4 bin 240 TL olacak.  En yüksek MTV ise bu kapsamda 202 bin 304 TL seviyesini görecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi