Sıfır otomobil bayilerinde halâ araç tedariğinde sıkıntılar yaşanıyor. Sıfır km araç alabilmek için bayilerin yolunu tutan vatandaşlar elleri boş dönerken ,galericiler bir şekilde sipariş edip getirttikleri sıfır km araçları yüksek fiyatlarla satışa sunuyor. Burada asıl sorununun araç gelmemesi olmadığını belirtiliyor. Aslında araç tedariğinde sıkıntı yok. Asıl sorun gelen araçların bayiler ve galericiler arasındaki bir takım alengirli anlaşmalar neticesinde galericilere satılıyor olması. Hal böyle olunca aynı aracın ikinci el fiyatı,bayideki sıfır km fiyatından yaklaşık yüzde 25 daha fazla oluyor. 

İkinci El Araç Piyasası Hareketli

Diğer taraftan ikinci el piyasasında da bir hareketlilik söz konusu. Bu durum fiyatlardaki artışı da beraberinde getiriyor. Bugün satılan ikinci el bir otomobili yarın tekrar aynı fiyata satın almak mümkün olmuyor. Al-sat yaparak vergi ödemeden kazanç sağlayan bir çok bireysel satıcı piyasayı canlı tutuyor. 

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Bu süreçte otomobil sahiplerinin ellerinde araçları satmamaları ,piyasaların sakinleşmesini beklemeri uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Yani uzun lafın kısası araç almak veya satmak için yanlış bir dönemdeyiz.