2022-2023 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yaz okulu kayıt süreci başlıyor. Yaz okuluna kayıt olmayı düşünen öğrencilerin ayrıntıları dikkatle incelemesi önem arz ediyor.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Yaz Okulu Kayıt Süreci Ne Zaman Başlıyor?

Öğrencilerin merakla beklediği yaz okulu kayıt süreci, 03 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlıyor ve 07 Temmuz 2023 Cuma günü saat 22:00'de sona eriyor. Kayıtlar, aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden Öğrenci Otomasyonu kısmından gerçekleştirilecek.

Yaz Okulu Ders Seçimi ve Ödeme İşlemleri

Yaz okulu kayıt işlemi, öğrencinin ders seçimi yapması ve kayıt bedelini ödemesi ile tamamlanıyor. Öğrenciler en fazla beş ders seçebilirler. Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler yaz okuluna kayıt yaptıramayacaklar. Ders seçimini aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden "Ders Seçim (Ekle/Sil)" bağlantısı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Ödeme Nasıl Yapılır?

Yaz okulu kayıt işleminin bir diğer ayağı olan ödeme işlemi, Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Öğrencilerin ödemeleri 07 Temmuz 2023 Cuma günü saat 22:30'a kadar yapmaları gerekiyor. Aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biri ile ödeme gerçekleştirilebilir:

  • Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme
  • İnternet Bankacılığı ile Ödeme
  • ATM'den Ödeme (Kartlı/Kartsız)
  • Mobil Bankacılık ile Ödeme

07 Temmuz 2023 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacak ve belirtilen tarihler arasında yaz okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybederler.

Yaz Okulu Kayıtlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz okuluna kaydolan öğrencilerin bahar dönemi öğrencilik statüsü değişmeyecek. Sınavlarda öğrenciler, ders kitabının e-Kampüs ortamında sunulan güncel versiyonundaki (PDF) içerikten sorumlu olacaklar. Yaz Okulu ve Öğrenci Kılavuzlarına www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Kılavuzlar bağlantısından ulaşabilirsiniz.