Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağışlar, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşları olumsuz etkiledi. Sağanak yağışın şiddeti nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Bu durum üzerine Antalya Valiliği, 5 ilçede eğitime 1 gün ara verilmesine karar verdi.

Antalya Valiliği'nin yazılı açıklamasına göre, sel ve taşkın riski nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerindeki eğitim kurumlarında bir günlük ara verildi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel de bir gün boyunca idari izinli sayıldı.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Yağış nedeniyle kent merkezinde su birikintileri oluştuğu ve araçlar ile yayaların zorluklar yaşadığı bildirildi. Kırsal kesimlerdeki bazı mahallelerde ev ve iş yerlerinin su altında kaldığı, ulaşımın aksadığı belirtildi.

Bu arada, Antalyaspor'u taşıyan bir uçağın da olumsuz hava koşulları nedeniyle Gazipaşa Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldığı açıklandı. Antalyaspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kafilenin kara yoluyla Antalya'ya döneceği bilgisi paylaşıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ise yağış nedeniyle ev, iş yerleri ve araçlarda mahsur kalan vatandaşların tahliye edildiğini duyurdu. Tahliye çalışmalarının devam ettiği belirtildi.