Antalya’nın Kepez ilçesinde define aramak için kazılan kuyuda facia yaşandı. Çalıştırılan jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen iki kişi hayatını kaybetti.

Olay, saat 12.30 sıralarında Kızıllı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne “kuyuda 2 kişinin mahsur kaldığı” ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Ekipler, çevresi otlarla gizlenmiş yaklaşık 25 metre derinliğinde bir kuyuya ulaştı. Kuyu kenarında Selahattin isimli bir kişi yarı baygın halde bulunurken, ip yardımıyla kuyunun içine inen itfaiye görevlileri yaklaşık 5 metre derinlikte ve 25 metrelik dip noktada iki kişiyi tespit etti.

Kuyudan çıkarılan Zekeriya Taşdemir ve Emirkan Kezgin’e sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı. Ancak tüm müdahalelere rağmen iki kişi de kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi.

Komisyondan Geçti: Emniyet Kadroları ve Basın Düzenlemelerinde Kritik Değişiklikler
Komisyondan Geçti: Emniyet Kadroları ve Basın Düzenlemelerinde Kritik Değişiklikler
İçeriği Görüntüle

Olay yerine gelen Emirkan Kezgin’in ağabeyi, kardeşini kurtarmak için verilen mücadeleyi gözyaşlarıyla izleyerek, “Kaç kere dedim uğraşmayın bu işlerle” sözleriyle yürekleri dağladı.

AFAD ekiplerinin kontrollerinde kuyuda yoğun miktarda karbonmonoksit tespit edildi. İtfaiye ekipleri de kuyunun içinde bir jeneratör buldu. Define aramak için kazılan kuyuda havalandırma yapılmadan jeneratör çalıştırılması nedeniyle gazın çukurda biriktiği ve ölüme yol açtığı değerlendiriliyor.