Antalya’da sahte kadın profilleriyle erkekleri tuzağa düşüren ve anlaşmalı iş yerlerinde dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen çete çökertildi. Polis tarafından gözaltına alınan 29 şüpheliden 16’sı tutuklandı.

Okullarda Veli-Öğretmen Randevularında Yeni Dönem! Artık Telefon Üzerinden...
Okullarda Veli-Öğretmen Randevularında Yeni Dönem! Artık Telefon Üzerinden...
İçeriği Görüntüle

Olay, sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden erkekleri iletişime geçirip, buluşma noktası olarak belirlenen restoran ve kafelerde şantaj ve tehdit yoluyla yüksek meblağlar ödetilmesi üzerine ortaya çıktı. Mağdurların şikayeti üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Özel polis ekibi, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası şüphelilerin sosyal medya üzerinden oluşturdukları sahte kadın profilleriyle erkekleri tuzağa düşürdüğünü ve iş yerlerinde silah gösterme, tehdit ve cebir kullanarak para aldıklarını tespit etti. Ayrıca, iş yerinde çalışan kadınların da dolandırıcılık sürecinde kullanıldığı belirlendi.

Ekipler, Antalya merkezli Diyarbakır, Ankara ve Muğla’da “Son Kadeh” adı verilen eş zamanlı operasyon düzenledi. 32 adrese düzenlenen baskınlarda 17’si kadın 29 şüpheli gözaltına alındı, operasyon sırasında 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve delil niteliğinde belgeler ele geçirildi. Fahiş fiyatlı hesap fişleri de ortaya çıkarıldı; örneğin bir sipariş fişinde peynir 2 bin 500 lira, tavuk şiş 2 bin 800 lira, meyve 2 bin 400 lira olarak yazılmış, toplam hesap 35 bin 650 liraya ulaşmıştı.

Sağlık kontrolü ve ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16’sı “nitelikli yağma”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “tehdit” suçlarından tutuklandı. 8 kişi savcılık kararıyla serbest bırakılırken, 5 zanlı adli kontrol şartıyla salıverildi. Söz konusu iş yeri de kapatıldı.