Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'nın çeşitli bölgelerinde yapılan altyapı çalışmaları kapsamında Kahramankazan Yolu ve Veterinerlik, Bitik ile İmrendi kavşaklarının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Ankara'daki metro projeleriyle ilgili önemli bir duyuruda bulundu. Kızılay-Esenboğa metro hattının yatırım programına alındığını açıklayarak, "Kısa zamanda ihalesini yapacağız." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da gerçekleştirilen Kahramankazan Yolu ve Veterinerlik, Bitik, İmrendi Farklı Seviyeli Kavşakları Açılış Töreninde konuştu.

Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında altyapı yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, 'yol medeniyettir'. Yol aynı zamanda gelişmedir ve büyümedir. Ülkemizin son 22 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısını ulaşım yatırımları oluşturmaktadır." şeklinde konuştu.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Ulaşım ve haberleşme ağına 250 milyar dolarlık bir yatırım yaptıklarını ifade eden Uraloğlu, bu yatırımların temel motivasyonunun milletin yaşam kalitesini artırmak olduğunu vurguladı. Ayrıca, 197 milyar dolarlık daha yatırım planladıklarını belirtti ve "Durmak yok, yola devam." diyerek işlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Karayolu taşımacılığının halen önemini koruduğunu belirten Bakan Uraloğlu, karayolu taşımacılığının gelişmiş ülkeler için vazgeçilmez bir sistem olduğunu ve lojistik sistemin kılcal damarı olduğunu söyledi. Bu doğrultuda bölünmüş yol uzunluğunu artırdıklarını ve buna ek olarak akıllı ulaşım sistemleriyle Ankara-Niğde Otoyolunu tamamlayarak trafiğe açtıklarını ifade etti.

Uraloğlu, Ankara'nın genelinde bölünmüş yolların açılmasına devam edeceklerini ve buna ek olarak Ankara-Kırıkkale Delice Otoyolu'nun ihalesini yaptıklarını belirtti. Bu projelerle Ankara'nın doğusuna bağlanan illerle bölünmüş yol konforunun otoyol konforuna dönüştürüleceğini dile getirdi.

Ankara'da metro yapımı çalışmalarına da değinen Bakan Uraloğlu, Kızılay-Esenboğa metro hattının yatırım programına alındığını ve kısa zamanda ihalesinin yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Ankara'ya hizmet etme kararlılıklarını ve iş birliği içinde çalışacaklarını vurguladı.