Finans dünyasının tanınmış isimlerinden İslam Memiş, altın ve para piyasalarına ilişkin önemli bir karar açıkladı. Borsadaki yükseliş eğilimlerini değerlendiren Memiş, yeni bir yatırım aracına geçiş yaptıklarını takipçileriyle paylaştı. Gram altın ve TL tahminiyle dikkat çeken Memiş, borsa ve döviz yatırımlarında dolar bazlı değerlendirmenin önemine vurgu yaptı.

"Borsada işlem yapanlar kârını TL değil, dolar üzerinden hesaplamalı" diyen Memiş, "Endeksin değerini dolar üzerinden görmeli. Dolar üzerinden endeksin değerini nasıl takip edebilirim? Endeks/dolar 9.000/30,68= 293,35 $" ifadeleriyle bu noktaya dikkat çekti.

Ardından yaptığı değerlendirmede, yatırım aracı olarak belirledikleri yönde yol aldıklarını belirten Memiş, gram altınla ilgili öngörülerini hatırlattı. Endeksin 9 bin puanı gördüğünü belirten Memiş, "2024 yılı için öngörüm aynı sık sık dediğim gibi bu yıl 15 bine kadar yolu var. Ancak biz yol arkadaşlarımla gümüşe geçiyoruz." şeklinde konuştu.

İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak' İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak'

İslam Memiş, son Youtube videosunda ise gram altın TL için şu tahminleri yapmıştı: "Gram altın resmi kurda 2000 üzerini test etti. Serbest piyasalarda 2068-2076 lira aralığında. 2070 direncini takip ediyoruz. İki gecelik kapanış olursa 2090 gelir. İlk direnç 2150 lira, yıl sonunda 3000 lira hedefini gözetiyoruz. Altın tarafındaki her düşüş bir alım fırsatı."

Memiş, özellikle altın piyasasındaki işçilik sorununa da dikkat çekti. Darphanenin ürettiği altınlar üzerindeki işçilik maliyetinin arttığını belirten Memiş, bu durumun altın alacakları etkileyebileceğini vurguladı. Altın yatırımlarında kesme altını tercih etmenin daha mantıklı olabileceğini ifade eden Memiş, fiziki altın alımında işçilik sorununa karşı dikkatli olunması gerektiğini önerdi.