Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, geçtiğimiz hafta yapılan zam kararının iptal edildiğini duyurarak, Ankara simitlerinin 10 lira fiyatla satışa devam edeceğini açıkladı.

Dilan Polat hapishanede intihara kalkıştı! Sağlık durumu nasıl? Dilan Polat hapishanede intihara kalkıştı! Sağlık durumu nasıl?

Delibaş, zam kararı öncesinde esnafın taleplerini değerlendirdiklerini belirterek, geçen cuma günü simit fiyatının 10 liradan 15 liraya çıkarılmasına karar verdiklerini ifade etti. Ancak daha sonra yapılan bir değerlendirme sonucunda bu fiyatın yüksek olduğuna karar verdiklerini dile getirdi.

Bugün itibarıyla zammın iptal edildiğini açıklayan Delibaş, Ankara simidinin 10 liradan satışa devam edeceğini söyledi. Ayrıca, esnafın maliyetlerinin yüksek olduğunu ve desteklenmeleri durumunda zam yapmayacaklarını vurguladı. Kiralardan kaynaklanan maliyet farklılıklarına dikkat çeken Delibaş, taban-tavan fiyat uygulamasına geçilmesinin faydalı olacağını ifade etti.

Delibaş, esnafın sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve bazı açıklamaların siyasi mecralara çekildiğini belirterek, bu nedenle halktan özür dilediklerini ifade etti.