Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptığı işbirliği kapsamında başkent Ankara'da ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek

Kesimal, yaptığı açıklamada, ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarında artış yaşandığını belirtti. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın müdahalesiyle fiyatların kontrol altına alındığını ifade etti. ESK marifetiyle yapılan anlaşma sayesinde özellikle ramazan ayında tüketicilerin daha uygun fiyatlarla et alabileceğini aktardı. Bu anlaşma çerçevesinde, kıyma ve kuşbaşı gibi ürünlerin kilogram fiyatının 324 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Ramazan ayında gıda talebinin yüksek olduğuna dikkat çeken Kesimal, fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere önemli bir fayda sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, Ankara'da PERDER üyesi bin civarında mağazada et satışının yoğun olduğunu belirterek, ESK'nin bu mağazaları tercih etmesinin vatandaşların uygun fiyatla ete erişimini kolaylaştıracağını dile getirdi.

Kesimal, kırmızı et alırken dikkat edilmesi gerekenleri de hatırlattı. Ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerektiğini, özellikle kıyma gibi ürünlerde bilindik marka ve marketlerin tercih edilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, merdiven altı ürünlerden kaçınılması gerektiğini ve tüketicilerin sağlığına zarar verebilecek durumlardan kaçınmaları gerektiğini belirtti.