Ankara'da CHP ve DEM Parti'nin ittifak yaptığına dair açıklamaların ifşa olmasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, "Mansur Yavaş ile üç ilçede kent uzlaşısı yaptık ve meclis üyesi verdik" açıklamasını yaptı. Yerel seçim gündemine CHP-DEM Parti ittifakının damga vurduğu belirtildi.

'Kent uzlaşısı' adı altında yapılan ittifakta birçok il ve ilçede CHP'nin aday çıkarmadığı, birçoğunda ise DEM Parti'nin aday gösterilmediği belirtiliyor. Genellikle büyükşehirlerde ilçelerin bölüşüldüğü bu ittifak ilişkisinde Ankara'da da İstanbul'a benzer bir strateji izlendiği ifade edildi.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Ankara'da DEM Parti, Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde aday çıkarmazken, CHP'nin aday gösterdiği ilçelerde DEM Parti'nin desteklediği adaylara meclis üyeliği verdiği öne sürüldü.

DEM Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan'ın bir toplantıda yaptığı açıklamaların ifşa olmasıyla birlikte Mansur Yavaş ile üç ilçede kent uzlaşısı yapıldığı ve meclis üyeliği verildiği belirtildi.