Güncel

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Bilet Fiyatları Değişti! İşte yeni fiyatlar...

Türkiye'nin büyük projelerinden biri olan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattının bilet fiyatları sonunda açıklandı. 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak fiyatlar, Ankara-Sivas seyahati için 240 TL olarak belirlendi. Diğer güzergahlardaki bilet fiyatları da duyuruldu.

Abone Ol

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla yaklaşık 3 hafta önce açılışını gerçekleştirdi. Bu devasa projenin, vatandaşlar için ulaşımda avantajlı bir seçenek olduğu düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile Sivas arasındaki seyahat süresini 2 saat 35 dakikaya düşüren projenin ücretsiz olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirtmişti. Ancak ücretsiz hizmetin sona ermesine yaklaşılırken, bilet fiyatları da merak ediliyordu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) internet sitesindeki bilet alma bölümünde yapılan açıklamaya göre, 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren seferinin bilet fiyatı 240 TL olarak belirlendi.

Diğer güzergahlardaki bilet fiyatları ise şu şekilde açıklandı: Kırıkkale-Sivas Yüksek Hızlı Tren 170 TL, Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren 130 TL, Yozgat-Ankara Yüksek Hızlı Tren 130 TL, Yozgat-Kırıkkale Yüksek Hızlı Tren 130 TL ve Kırıkkale-Ankara Yüksek Hızlı Tren 65 TL.

Ayrıca, Sivas ile Ankara arasında seyahat eden otobüslerin 400 TL gibi yüksek bir fiyatla hizmet verdiği de gözlemlendi.