Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı yer yer çok bulutlu olarak şekillenirken, birçok bölgede yağışlı hava bekleniyor. Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nde (Balıkesir merkez hariç), parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bölgede aralıklı sağanak yağışlar görülecek ve özellikle Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Ege Bölgesi'nde, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgarlar esmesi öngörülüyor.

Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Akdeniz Bölgesi'nde Orta ve Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek ve özellikle Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde de aralıklı sağanak yağışlar tahmin ediliyor ve özellikle Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Sinop hariç, aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor ve özellikle Kastamonu çevrelerinde şiddetli yağışlar tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlar görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde genel olarak sağanak yağışlar bekleniyor ve toz taşınımı olabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri alan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle tavsiye ediliyor.