Emekli ve memur zammı: En düşük emekli maaşı için tek senaryo var Emekli ve memur zammı: En düşük emekli maaşı için tek senaryo var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara ve Kayseri'de tefecilere karşı gerçekleştirilen operasyon sonucunda 15 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonun, tefecilik suçunu işleyenlere yönelik düzenlendiğini ve 5 şüphelinin tutuklandığını, 10 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Tefecilere karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Yerlikaya, mağdurlardan zorla çek ve senet aldıklarını, icra takibi başlatarak haciz yoluyla mağdurların mal varlıklarını ele geçirdiklerini, ayrıca yüksek faiz karşılığında verilen paraları tahsil etmek için iş yerlerine ve ikametlere giderek baskı ve tehdit uyguladıklarını açıkladı. Tefecilerin 93 ayrı olayda toplamda yaklaşık 30 milyon lira haksız kazanç elde ettiğini belirtti.

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 15 ikamet ve 2 iş yerinde arama yapıldığını ve çok sayıda senet ve dokümanın ele geçirildiğini ifade etti. Ayrıca, organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere karşı da kararlı bir mücadele sürdürüleceğini belirtti ve suç işleyenlerin karşılarında kolluk güçleri ve Türk adaletini bulacaklarını söyledi.