Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda gerçekleştirilen "mahrem hizmetler" yapılanmasına yönelik bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda, 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı

Soruşturmanın detaylarına göre, FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı içindeki "mahrem hizmetler" yapılanmasının faaliyetleri tespit edildi. Bu yapılanmanın, örgütün illegal faaliyetlerini gizlemek ve devlet kurumlarında etkin bir şekilde hareket etmek amacıyla oluşturulduğu belirlendi.

Ankara merkezli 5 ilde, polis ekipleri tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, örgütün mahrem hizmetlerine ilişkin faaliyetlerde bulundukları ve örgütün emirlerini yerine getirmek için örgütsel bağlantılarını kullandıkları iddia edildi.

Operasyonlarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'nin devletin içindeki yapılanmalarını deşifre etmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı. Ayrıca, halkın güvenliği ve devletin bütünlüğüne yönelik tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.