Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Trenine ilişkin tarih verdi. Projeyle beraber İstanbul Ankara arası 1 saat 20 dakikaya düşmüş olacak.

"DEMİRYOLU İLE LONDRA'YA KADAR GİTME İMKANINA SAHİP OLACAĞIZ"

Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

Türkiye'nin kıymetli bir coğrafyada bulunduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, " Gerçekten dünyadaki ticaret hacmi o kadar artıyor ki hangi oranlarda nereden taşınacak bunu konuşmak daha doğru olur. Biz bu koridorlarda daha fazla yer alabilmek için ne yapabiliriz, Kalkınma Yolu projesine geliyoruz. Demiryolu ile Londra'ya kadar gitme imkanına sahip olacağız. Orta Koridor'dan Pekin'e kadar da gidebileceğiz. Bu koridorların Türkiye üzerinden geçmesi önemli. Döviz girdisi ve istihdam söz konusu olacaktır. Görüşmeler bitmek üzere, bu ay içerisinde bakanlar seviyesinde görüşmemiz olacak. Sonrasında da liderler seviyesinde görüşmesi olacak. Filistin gündemi bütün dünyayı etkilediği için biz de buna göre programlarımızı yürütüyoruz." dedi. 


ZENGEZUR KORİDORU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

"Şuanda hali hazırda Bakü-Tiflis-Kars üzerinden gelen bir yol var. Orada da bir alternatif bir koridor olacak. Doğrudan Azerbaycan üzerinden gelip Ermenistan ve Nahçıvan sınırından geçip Kars'a ulaşan bir koridor. Bu koridora bağlanan, dünyaya bağlanmış olacak. Aklı selim olan buraya dahil olmak istemelidir. Bazen siyaset ve kamuoyu baskılarının önüne geçiyor olabilir, Ermenistan için diyorum."

İSTANBUL-ANKARA ARASI KARADAN 80 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bakan Uraloğlu "2028'e doğru neler olacak, Ankara İzmir Yüksek Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Trenine başlamış olacağız. 2030'u belki biraz geçebilir. 12 ilimiz YHT'den yararlanabiliyor. Süper Hızlı Tren ile Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gelinecek." açıklamasıyla müjdesini duyurdu.

MARMARAY 2028 DE YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE UZANACAK

İstanbul yükünü alan raylı sistem Marmaray 1 milyarın üzerinde yolcu taşıdı. Bu haliyle bile yetmiyor. Gebze'den başlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü geçerek İstanbul Havalimanı üzerinden Çatalca'ya gidecek bir güzergah olacak. 2028'e kadar bitecek.


KENT İÇİ DİĞER RAYLI SİSTEM PROJELERİ

"Kocaeli Kuzey hafif raylı sistem hattı, Bursa-Üniversite Görükle uzatması hattı, Sakarya-Adapazarı Serdivan raylı sistem hattı, Samsun raylı sistem hatları araç alımı var."

İSTANBUL'DA RAYLI SİSTEM

"Bakanlık tarafından 130 kilometrelik bir metro hattı yapıldı. İBB yönetimi tarafından İstanbul'da yakın zamanda hizmete açılan bir metro yok." açıklamalarında bulundu.