Türkiye'nin gökyüzündeki tanınmış simalarından biri olan Anadolujet, artık AJet Hava Taşımacılığı A.Ş. kimliğiyle uçuş yapacak. Bu değişimin hemen ardından, şirket yeni bir ekip oluşturma sürecine de başladı.

2008 yılında, düşük maliyetli uçuş hizmetleri ile piyasaya giren Anadolujet, Türk Hava Yolları'nın operasyonel kadroları ile hizmet veriyordu. Ancak AJet'in kuruluşuyla birlikte, yeni bir ekip oluşturulması için düğmeye basıldı.

İlk etapta kimler alınacak?

Şirketin ilk işe alım dalgasında, pilotlar ve kabin memurları ana hedef olacak. Şirket tarafından yapılan açıklamada, alınacak personel için bazı spesifik kriterler belirtildi. Örneğin, THY A.O. ya da onun bağlı şirketlerinden kovulmamış olmak ve sağlık ya da disiplin sorunları nedeniyle havacılık görevlerinden ayrılmamış olmak gibi.

Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor

Kaptan pilotlar için ne gibi şartlar var?

Bu alandaki başvurular için çeşitli kriterler söz konusu. Kaptan pilot adaylarının, ATPL(A) sertifikasına sahip olmaları, Boeing 737 tip yetkisine ve toplamda en az 4,000 uçuş saati tecrübesine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, 27 ton ve üzeri uçaklarda en az 1000 saat uçuş tecrübesi olması aranıyor.

ikinci pilot adayları için gereksinimler

1973 sonrası doğumlu ikinci pilot adayları için de spesifik teknik nitelikler belirlenmiş. ATPL(A) sertifikasına sahip olmaları ve B737 tip yetkisine sahip olmaları isteniyor. İşe alınmaya uygun görülen adayların Türk uçuş lisansına sahip olmaları gerekiyor.

Kabin memurları için ne isteniyor?

Deneyimli veya deneyimsiz kabin memuru adayları da şirketin radarında. Deneyimli adaylar için en az bir yıl tecrübe şartı var. Ayrıca, 01/01/1983 ile 31/12/2003 tarihleri arasında doğmuş olmaları gerekiyor.