Morgan Stanley, Kasım ve Aralık aylarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) faiz indirimi beklentisini baz senaryosundan çıkardı. Banka, TCMB'den ilk faiz indirimini 2025 yılının ilk çeyreğinde bekliyor. Ancak, ekonomist Hande Küçük'ün belirttiğine göre, Şubat ayında beklenenden yüksek gelen enflasyon verisi sonrasında baz senaryosunda değişikliğe gidildi.

Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde

Enflasyondaki genel ivmelenme, Merkez Bankası'nın enflasyon projeksiyonları için yukarı yönlü risk oluşturuyor. Küçük, TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon raporu toplantısındaki açıklamalarına atıfta bulunarak, TCMB'nin ek faiz artırımı öncesinde Mart ayı enflasyon verilerini görmek isteyeceğini belirtti. Bu durum, TCMB'nin politika faizinde bir artışa yol açabilir.

Ekonomistler, TCMB'nin "daha uzun süre daha yüksek" faiz politikasına bağlı kalmasının ve niceliksel, makro ihtiyati sıkılaştırma ile maliye politikasıyla artan koordinasyona daha fazla güvenmesinin daha olası olduğunu düşünüyor. Bu bağlamda, TCMB'nin faiz politikasındaki değişikliklerin enflasyon ve ekonomik koşullara bağlı olarak olabileceği öngörülüyor.