Zonguldak Birinci Amatör Küme'de gerçekleşen Perşembe Belediyespor ile Kayıkçılar Gençlerbirliği arasındaki müsabakada yaşanan olaylar büyük yankı uyandırdı. Maçın orta hakemi Buğçe Taşcıoğlu'na saldıran Kayıkçılar Gençlerbirliği oyuncusu Ali Koçaklı, tüm spor kamuoyunun tepkisini çekti. 24 Şubat tarihindeki mücadelede, 1-1 devam ederken yaşanan bu olay sonucunda, maç yarım kaldı ve Taşcıoğlu kendisini darp eden Ali Koçaklı'dan şikayetçi oldu.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Amatör Spor Kulüpleri Derneği Disiplin Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantı sonrasında aldığı kararla, Ali Koçaklı'ya hakeme yönelik fiili saldırısı nedeniyle 20 maçlık ceza verdi. Ayrıca, Kayıkçılar Gençlerbirliği hükmen 3-0 mağlup ilan edilerek 3 puanı silindi. Bu karar, spor camiasında geniş yankı buldu ve sporcuların hakemlere karşı şiddet içeren davranışlarına karşı sert bir tepki olarak nitelendirildi.

Ali Koçaklı, olayın ardından yaptığı açıklamada, hakeme yumruk atmadığını sadece öfkesine hakim olamayarak ittiğini belirterek Buğçe Taşcıoğlu'ndan özür dilemişti. Ancak, Taşcıoğlu'nun şikayetinden vazgeçmemesi ve Disiplin Kurulu'nun aldığı kararla ceza kesilmesi, olayın ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu. Bu tür davranışların sporun fair-play ruhuna zarar verdiği ve sert önlemlerin alınması gerekiyor.