Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'te 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, çalışmaların son aşamada olduğunu belirterek, paketin gece itibariyle tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, seçim sonrasında 9. Yargı Paketi'nin gündeme getirileceğini söyledi.

POS Yok Diyenlere Kesilecek Cezalar Açıklandı! IBAN Kullanımında Hapise Kadar Yolu Var POS Yok Diyenlere Kesilecek Cezalar Açıklandı! IBAN Kullanımında Hapise Kadar Yolu Var

Bakan Tunç, terörle mücadele ve suç örgütlerinin temizlenmesi konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Yargı hizmetlerinin etkinliğinin arttırılması ve vatandaşların adalet hizmetlerinden memnuniyetinin sağlanması amacıyla çalışmaların yapıldığını belirtti.

Özellikle, terörle mücadelede zafiyet olmaması gerektiğini vurgulayan Tunç, yasal düzenlemelerin bu doğrultuda yapıldığını ve milletvekillerinin duyarlı davranarak bu düzenlemelerin hızlı bir şekilde ele alındığını ifade etti.

Tunç, 9. Yargı Paketi'nin yerel seçimlerden sonra gündeme getirileceğini ve yargının hızlandırılması, ceza mahkemelerindeki sürelerin düzenlenmesi gibi konuların ele alınacağını belirtti. Ayrıca, suçla mücadele ve terörle etkin mücadele bakımından önemli düzenlemelerin olacağını ifade etti.

Seçim güvenliği konusunda da açıklamalarda bulunan Tunç, Türkiye'nin dünyada örnek bir seçim süreci gerçekleştirdiğini ve herkesin oy kullanacağı sandık bilgisinin internette yayınlandığını, seçim tutanaklarının Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi sitesinde yayınlandığını belirtti. Türkiye'de seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini ve herhangi bir sorun yaşanmadan sürecin tamamlanacağına olan inancını dile getirdi.