FED'in faiz kararları altını nasıl etkiledi?

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılan açıklamalar, altın fiyatları üzerinde büyük etki yarattı. FED'in faiz artırımını erteleyebileceği beklentisi altın fiyatlarını olumlu etkiledi. Yeni gelişmelerle birlikte altın piyasası canlandı ve ons altın son bir ayın zirvesine tırmanmaya başladı.

Ons altında dikkat çeken hareketlilik

Ons altın günü 1942 dolar seviyesinden açtı ve en düşük 1942, en yüksek 1947 doları gördü. Şu an için 1945 dolardan işlem görüyor. Piyasa uzmanları 1948 doların direnç seviyesi olduğunu belirtiyor. Bu direnç noktası aşılırsa, 1956-1963 dolar aralıkları gündeme gelebilecek. Destek seviyesi olarak ise 1936 dolar öne çıkıyor.

Gram altın fiyatlarında yanıltıcı rakamlar

İslam Memiş, televizyon ve internet ekranlarında gördüğümüz 1665 lira olan gram altın fiyatının, serbest piyasada aslında 1750 lira seviyelerinde olduğuna dikkat çekti. "1700 lira altında gram altın yok" uyarısı ile yatırımcıları bilgilendirdi.

Sahte Rapor Alıp Tatilde Bulunan Fizyoterapiste Hapis Cezası! Sahte Rapor Alıp Tatilde Bulunan Fizyoterapiste Hapis Cezası!

Ekim'de gram altın nerede olacak?

Memiş, Eylül ayının son haftalarında ve Ekim ayında altın fiyatlarının yükselebileceğini belirtti. "Dolar yatırımcısının da altına geçmek için son fırsatlar" diyerek, ons altındaki yükselişin gram altına da yansıyacağını ve Ekim ayı itibarıyla 1800 lira seviyelerini göreceğimizi tahmin etti.

Altın yatırımcısına öneriler

"Önümüzdeki 2-3 hafta içinde ons altında 2000 dolar seviyelerini görebileceğimize dair güçlü sinyaller var" diyen İslam Memiş, yatırımcılara "elinizdeki altını satmayın, bekleyin" uyarısında bulundu. Memiş'e göre, altın fiyatları ya Eylül ortalarında ya da Eylül sonunda yüksek seviyelere ulaşacak.