Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kuyumculara gönderilen mesajları ve altın piyasasındaki son gelişmeleri TV100.com'daki köşesinde kaleme aldı.

Kuyumculara 1 gram altının yasaklanacağına dair gönderilen mesajlarla ilgili gelişmeleri aktaran Memiş, altın ithalatında uygulanan kota ve daha önce alınan bazı kısıtlama önlemlerine değindi. Özellikle, 2023 yılında 0,25-0,50 gram arası 22 ayar altınların üretiminin yasaklandığını hatırlattı.

Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun

Son dönemde kuyumculara gönderilen mesajlarda, 22 ayar 1 gram altının üretiminin yasaklandığına dair iddiaların yer aldığını belirten Memiş, bu durumun toplumda endişeye yol açtığını ifade etti.

Memiş, düzenlemelerin yanlış olduğunu ve ülke ekonomisine destek olmak yerine köstek olduğunu savunarak, karar vericilere bu konudaki düşüncelerini ileteceğini ifade etti. Ayrıca, bu tür kısıtlamaların ekonomik belirsizliği artırabileceğini ve daha fazla endişe yaratabileceğini vurguladı.

Son olarak, bu tür kısıtlamaların ekonomik zararlara yol açabileceğini ve en iyisinin bu tür önlemlerden kaçınmak olduğunu belirtti.