Fed'in 25 Puanlık Faiz Artışı Altın Fiyatını 1.982 Dolara Çıkardı

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın faizin 25 baz puan arttığını duyurduğu son FOMC toplantısı sonrasında, ons altın, doların zayıflamasıyla birlikte fiyatını 1.982 dolara kadar yükseltti. Ancak, 1.980 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olmayan altın, bu noktadan satışları gördü ve fiyatı 1.950 dolarlık destek seviyesinin altına indi. Ekonomik işaretlere bağlı olarak altının yükselişe geçmesi ve fiyatın 1.987 dolarlık direnci aşması bekleniyor.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Hindistan: Altın Fiyatlarını Güçlendirecek Önemli Bir Faktör

State Street Global Advisors'ın baş altın stratejisti George Milling Stanley, faiz artışlarının sona ermesi ve Hindistan'daki artan talep ile kurumsal yatırımcıların yaz sonunda altına ilgi göstereceğini söylüyor. Özellikle Ekim ayında başlayacak ve yaklaşık altı ay sürecek olan Hint düğün sezonu nedeniyle altın fiyatlarında bir yükseliş beklentisi hakim.

JPMorgan: 2024'te Yeni Altın Rekorları Bekleniyor

JPMorgan'ın uzun vadeli tahminlerine göre, ons altın fiyatının 2024 yılında yeni rekorlar kırmaması bekleniyor. Kuruluş, ABD'de olası bir resesyon öncesi altın için bir fırsat olduğunu düşünüyor. Faiz oranlarının düşmeye başlamasıyla birlikte, JPMorgan altın fiyatlarının 2023 sonunda 2.000 dolar/ons seviyesini, 2024'ün son çeyreğinde ise ortalama 2.175 doları görmesini bekliyor.

Çin Altın Üretimini 554 Tona Yükseltti

Çin'in altın tüketimi yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.37 artarak 554.88 tona çıktı. Üretim tarafında da büyüme kaydeden Çin, altın üretimini yıllık yüzde 2.24 artışla 178.6 tona çıkardı. China Gold Association, 2023'ün ilk yarısında altın işletmelerinin üretiminin normale döndüğünü ve büyük ölçekli altın işletmelerinin, yüksek kaliteli altın kaynaklarını daha da yoğunlaştıracak olan birleşme ve satın almaları aktif olarak teşvik ettiğini belirtti.