Altın fiyatları geri çekilmeye başladı. ABD enflasyon raporunun tahminlerin üzerinde açıklanmasıyla ons altın baskılandı. Ons altın ceğhesindeki inişler altın gram fiyatını aşağıya çekti.  Çalkantıda olan altın fiyatları sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın tahminlerini dile getirdi.

ABD ENFLASYON VERİLERİ ŞAŞIRTTI
Tahminlerin üzerinde açıklanan ABD enflasyon verisinin rdından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları tarafındaki beklentilerini paylaştı.

"AŞAĞI YÖNLÜ KIRILIM" 
"Ons altın ABD enflasyon verisi sonrası 1900 dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasalar Fed'i fiyatladığı için fiyatlarda aşağı yönlü kırılım gerçekleşti.

"FIRSAT YAKALAMIŞ DURUMDA" 
Enflasyon verisi öncesi ons altında 2030 dolar seviyesi varsı. Eğer piyasalar Fed'i fiyatlamasıyla 2050 dolar seviyesini test eden bir ons altın görebilirdik.Bu hafta eline dolar geçmiş veya ons altının düşüşünü bekleyen yatırımcılar altına giriş için iyi bir fırsat yakalamış durumda.

'SERT DÜŞÜŞLER FIRSATA ÇEVRİLEBİLİR'
Ons altın için aşağıda 1980 dolar destek seviyesi var. Ancak ısrarla bu rakamı beklemekten ziyade bu hafta yaşanan sert düşüşleri fırsata çevirmek avantajlı olabilir. Çünkü ons altın dün gün içinde 40 dolarlık bir satış yedi.

"ALTIN GRAM FİYATI İÇİN DESTEK SEVİYESİ 2040 TL" 
Gram altın TL fiyatı resmi kur tarafında 2000 lira seviyesi altında seyrederken serbest piyasalarda 2040-2050 lira seviyesinde. Aşağıda 2040 lira güçlü bir destek seviyesi var.Ons altında yaşanan düşüler gram altın fiyatında 15 TL'lik bir gerilemeye neden oldu.

"BU FIRSATLAR YIL İÇERİSİNDE SIK SIK GELMEYEBİLİR" 
Düğün yapacak olan, elinde parası olan, elinde doları olanlar altın fiyatlarında gerçekleşen sert düşüşleri bir fırsata çevirmeli. Bu fırsatlar yıl içerisinde sık sık gelmeyebilir.

Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı

İŞTE 2024 YILI TAHMİNİ 
Piyasalar Fed'in faiz artırım ihtimalini fiyatlamaya başladı. Gram altında hedef değerler 2500-2700 TL yıl sonu ise 3000 TL. Dolayısıyla yıl içinde dalgalanmalar olabilir.ABD enflasyon verisi sonrası gerçekleşen satışlar çok sağlıklı değil." şeklinde yorumladı.