CHP içerisinde Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik çıkışı parti içinde tartışmalara yol açtı. Köksal'ın, "Seçilirsem belediye kapısı DEM'e kapalı" şeklindeki açıklamaları, CHP lideri Özgür Özel tarafından "sürçülisan" olarak nitelendirilse de Köksal, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sert bir rest çekerek Köksal'ı eleştirdi ve "Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti kuracak" dedi.

Öte yandan, iddialara göre CHP yönetimi, Köksal'a Grup Başkanvekilliği görevinden istifasını istedi. Ancak Köksal'ın bu talebi kabul etmeyerek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı örnek gösterdiği belirtildi. Bazı parti yöneticileri ise CHP ile DEM arasında yazılı bir seçim protokolünün olmadığını ve dolayısıyla disiplin suçu gerektirecek bir durum olmadığını ifade etti.

DEM Parti cephesinden gelen tepkiler ise sert oldu. Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, "Bizim belediyelerimizde kapımız herkese açık, faşist ve ırkçılar hariç" derken, bazı DEM Partili isimler Köksal'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Tartışmaları değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP lideri Özgür Özel'in sözlerinin "gerçekleri örtme girişimi" olduğunu belirtti ve Köksal'ın açıklamalarıyla bunun boşa çıktığını ifade etti. AK Parti'den ise Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Köksal'a yönelik eleştirilerde bulundu. Yurdunuseven, Köksal'ı "rol yapmakla" suçlarken, Çelebi ise Köksal'ın Meclis'te sessiz kaldığı konulara dikkat çekti.